新东方网>大学教育>专四专八>备考辅导>专业四级>阅读>正文

2015年英语专四阅读理解练习(19)

2014-05-09 09:16

来源:考试吧

作者:

  下面是2015年英语专四阅读理解练习(19),供考生参考。
  This year, like lots of other people, I'm going to try to make my own Christmas presents. It's not the first time that I've promised myself this. Being a milliner, and an all-round crafty type, I've often thought I should put my money where my mouth is. But this year I'm really going to stick to it. It's partly that I'm short of cash, but also that I've recently returned from an inspiring trip around Britain, looking into "make do and mend" for BBC2's Newsnight.
  I dreamed up the trip a few months ago. The thought of traveling the country--making things as I went, meeting artists and craftspeople--sounded like the perfect way to spend the summer. I'd pack a tent and a sewing machine and off I'd go. But by the time I finalized my plans and hit the road, leaves were already crunching under foot. It seemed crazy to camp with winter on the way; instead, Newsnight viewers offered me board and lodging in return for help with a craft task. There was an overwhelming response.
  My tasks ranged from darning (缝补) a moth-eaten monk's jumper to making trousers for a stilt walker. Textile students in Harpenden offered to pay for my petrol in return for a talk about hats. In Derby, Amy needed help to transform an old pair of curtains.
  I was really struck by people's growing enthusiasm for making things. I asked a WI group in Sheffield how many could sew, and only a few put up their hands. But when I asked who wanted to learn, nearly everyone responded positively. At the Textile Workshop in Nottingham, the number of classes on offer has doubled in a year, and a knitting club in Leeds is growing by the week.
  Craft is definitely fashionable at the moment. But over and above fashion, we're learning to appreciate effort and quality again. Perhaps once people rediscover the pleasure to be gained from making something unique, it may stick.
  Sue Pilchard is curator (管理者) of quilts at the V&A, where next spring she'll be putting on the museum's first major quilting exhibition. Sue believes the return to crafting is wrapped up in how we are redefining ourselves. "There's certainly a movement.., towards a new domesticity. People, especially women, are starting to think about the way they live their lives. It's 40 years since the first women's liberation conference was held in Oxford. Since that time we've been in the workplace, and we've had the opportunity of choice. Now we're deliberately choosing to go back into the home."
  Whether you agree with that or not, there's something about Christmas that brings out the artistic streak in everyone. Whether it's baking mince pies or decking the halls, we're all prepared to have a go. So if you fancy pushing the boat out and making a few presents, try these really simple ideas, each inspired by my recent journey. They make ideal stocking fillers or small gifts, and take no longer than 30 minutes each. Play some carols, settle down with a steaming cup of cocoa, and forget the cold. You'll save yourself a bit of money and spread a little bit of love too!
  1. The author promised to make herself a Christmas present this year mainly because
  A. she wanted to save money.
  B. she couldn't afford to buy one.
  C. she was inspired by her trip for a BBC2 program. D. A lot of people make presents themselves.
  2. Which of the following is CORRECT about the author's trip to Britain?
  A. She met many artists and craftsmen on her way to Britain.
  B. She spent a whole summer in Britain making crafts.
  C. She was asked to sew clothes, pants and curtains and made a fortune.
  D. Many people were found to be interested in making things themselves.
  3. When was the author probably on her trip to Britain?
  A. Spring.
  B. Late Summer.
  C. Late Autumn.
  D. Winter.
  4. According to the passage, through crafting people learn to
  A. appreciate the efforts in manual things.
  B. keep up with fashion.
  C. stick to something interesting.
  D. understand craft better.
  5. What is the author's view on homemade Christmas presents?
  A. Making Christmas presents can just convey a bit of your love.
  B. It would take long time to prepare a Christmas present.
  C. You can drink a cup of hot cocoa when you make preparations.
  D. People can find their artistic talent in making Christmas presents.
  文章概要:
  本文描述了作者自制圣诞礼物及感想。首段介绍作者为何下定决心给自己制作圣诞礼物;第2段描绘她的旅程;第3-4段描述旅途中所发生的事情:她帮别人做手工艺品,同时也碰到了很多想学的人;第5-6段阐述作者及Sue Prichard对手工制品的观点;最后一段表明作者对于自制圣诞礼物的看法:即能省钱又能表达爱意。
  答案解析:
  1.[C]因果细节题。考查作者决定自制圣诞礼物的原因,定位到第1段。根据第1段最后两句可知,作者之所以坚持今年自制圣诞礼物的真正原因是她的英国之旅(受BBC2一档节目之邀,到英国做某项调查)激励了她。故C是答案。
  2.[D]细节判断题。第2段简述她的英国之旅远非所想象的一样浪漫,在旅途中她靠给别人做手工活而解决了食宿。并且了解到很多人都想学做手工艺品。因此选项D符合题意。A、B是未启程之前作者自己的想象;她此行的目的不是赚钱,C错。
  3.[C]细节判断题。第2段提到,作者最终定下旅行计划(finalized the plan),开始上路时,已是深秋(落叶已在脚下作响)。C为正确答案。
  4.[A]细节判断题。定位到第5段,根据第5段的第2句可知,手工艺品之所以受欢迎除了流行外,我们学会了珍惜劳动、领略手工艺品的价值。因此A符合题意。
  5.[p]观点态度题。考查作者对自制圣诞礼物的看法,定位到最后一段。根据最后一段首句可知,作者认为自制圣诞礼物能激发个人艺术潜能,D正确。 A错在just;该段提到,有些小礼物在30分钟内便可制作完成,B与原文表述不符。C不是作者对制作圣诞礼物的看法。
  (实习编辑:何己派)

官方微信:新东方四六级 (微信号:xdfcet46

英语四六级课程、听说读写译方法、最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

四六级真题及答案解析下载

手机号

猜你喜欢

  • 动态
  • 报考
  • 成绩
  • 辅导

          新东方英语四六级辅导专区

          班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

          焦点推荐

          精品直播

          版权及免责声明

          凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

          本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

          如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

          热搜关键词