新东方网>大学教育>专四专八>备考辅导>专业四级>阅读>正文

2015年英语专四阅读理解练习(3)

2014-05-08 09:18

来源:考试吧

作者:

  下面是2015年英语专四阅读理解练习(3),供考生参考。
  Nature's Gigantic Snow Plough
  On January 10, 1962, an enormous piece of glacier broke away and tumbled down the side of a mountain in Peru. A mere seven minutes later, when cascading ice finally came to a stop ten miles down the mountain, it had taken the lives of 4,000 people.
  This disaster is one of the most “devastating”examples of a very common event: an avalanche of snow or ice. Because it is extremely cold at very high altitudes, snow rarely melts. It just keeps piling up higher and higher. Glaciers are eventually created when the weight of the snow is so great that the lower layers are pressed into solid ice. But most avalanches occur long before this happens. As snow accumulates on a steep slope, it reaches a critical point at which the slightest vibration will send it sliding into the valley below.
  Even an avalanche of light power can be dangerous, but the Peruvian catastrophe was particularly terrible because it was caused by a heavy layer of ice. It is estimated that the ice that broke off weighed three million tons. As it crashed down the steep mountainside like a gigantic snow plough, it swept up trees, boulders and tons of topsoil, and completely crushed and destroyed the six villages that lay in its path.
  At present there is no way to predict or avoid such enormous avalanches, but, luckily, they are very rare. Scientists are constantly studying the smaller, more common avalanches, to try to understand what causes them. In the future, perhaps dangerous masses of snow and ice can be found and removed before they take human lives.
  1. The first paragraph catches the reader's attention with a _____.
  A. first hand report
  B. dramatic description
  C. tall tale
  D. vivid world picture
  2. In this passage "devastating" means ______.
  A. violently ruinous
  B. spectacularly interesting
  C. stunning
  D. unpleasant
  3. The passage is mostly about ______.
  A. avalanches
  B. glaciers
  C. Peru
  D. mountains
  参考答案:
  1. A) 文章的第一段就像一个新闻报道,报道了在秘鲁发生的雪崩的灾难性后果,一下子就吸引了读者的注意力。
  2. A) 根据语境线索可判断出词义为A。
  3. A) 通读全文可知,文章主要是讲述雪崩的形成。
  (实习编辑:何己派)

官方微信:新东方四六级 (微信号:xdfcet46

英语四六级课程、听说读写译方法、最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

四六级真题及答案解析下载

手机号

猜你喜欢

  • 动态
  • 报考
  • 成绩
  • 辅导

          新东方英语四六级辅导专区

          班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

          焦点推荐

          精品直播

          版权及免责声明

          凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

          本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

          如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

          热搜关键词