大学教育新东方网 > 大学教育 > 专四专八 > 模拟试题 > 专四 > 文章正文

2014年英语专四完形填空模拟题(9)

分享到:

2014-04-18 09:45  作者:  来源:新东方在线  字号:T|T

  下面是2014年英语专四完形填空模拟题(9),请考生认真练习。
  A translator must have an excellent, up-to-date knowledge of his source languages.He must fill facility in the handling of his target language, which will be his mother tongue or language of habitual __1__, and a knowledge and understanding of the latest subject-matter in his field of specialization. This is, as it were, his professional __2__. In addition to this, it is __3__ that he should have an enquiring mind, wide interests, a good memory and the ability to __4__ quickly the basic principles of new developments.
  He should be willing to work __5__ his own, often at high speeds, but should be humble enough to __6__ other people because his own __7__ does not always prove adequate to the task in hand. He should be able to type fairly quickly and __8__ and, if he is working mainly for publication, should have more than a nodding __9__ with printing techniques and proof-reading.
  If he is working basically as an information translator, let us say, for an industrial firms, he should have the flexibility of mind to enable him to __10__ rapidly from one source language to __11__, as well as from one subject-matter to another, since this ability is frequently __12__ of him in such work. Bearing in __13__ the nature of the translator’s work, i.e. the processing of the written word, it is, strictly speaking, __14__ that he should be able to speak the languages he is __15__ with.
  If he does speak them, it is an __16__ rather than a hindrance(障碍), but this skill is in many ways a luxury that he can do away with. It is, __17__, desirable that he should have an __18__ idea about the pronunciation of his source languages, even if this is restricted to knowing how proper names and place names are pronounced. The same __19__ to an ability to write his source languages. If he can, well and good; if he cannot, it does not __20__.
  1.[A]application [B]use [C]utility [D]usage
  2.[A]equipment [B]language [C]performance [D]facility
  3.[A]wise [B]unique [C]desirable [D]effective
  4.[A]input [B]grasp [C]seek [D]expand
  5.[A]on [B]in [C]for [D]by
  6.[A]learn [B]imitate [C]conduct [D]consult
  7.[A]profession [B]intelligence [C]knowledge [D]style
  8.[A]steadily [B]accurately [C]regularly [D]reasonably
  9.[A]familiarity [B]acquaintance [C]knowledge [D]skill
  10.[A]change [B]transform [C]turn [D]switch
  11.[A]another [B]other [C]one [D]all
  12.[A]lacked [B]required [C]faced [D]confronted
  13.[A]brain [B]thought [C]mind [D]memory
  14.[A]essential [B]unnecessary [C]advantageous [D]useless
  15.[A]doing [B]dealing [C]deciding [D]working
  16.[A]idea [B]advice [C]advantage [D]accordance
  17.[A]however [B]accordingly [C]consequently [D]thus
  18.[A]adjacent [B]ambiguous [C]artificial [D]approximate
  19.[A]refers [B]comes [C]applies [D]amounts
  20.[A]matter [B]mind [C]harm [D]work

  答案:
  1.D 2.A 3.C 4.B 5.A 6.D 7.C 8.B 9.B 10.D
  11.A 12.B 13.C 14.B 15.B 16.C 17.A 18.D 19.C 20.A

  查看汇总:2014年英语专四完形填空模拟题汇总
  (实习编辑:何己派)

热点课讯

精彩问答

提问