新东方网>大学教育>专四专八>备考辅导>专业四级>完形填空>正文

大学英语专业四级完形填空测试题(96)

2011-12-19 18:16

来源:考试大

作者:

  The passage has 15 blanks. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D) on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage.

  Passage 1

  It is well known that teenage boys tend to do better 1)______ math than girls, that male high school students are more likely than their female counterparts 2)______ advanced math courses like calculus, that virtually all the great mathematicians 3)______ men. Are women born with 4)______ mathematical ability? Or does society’s sexism slow their progress? In 1980, two Johns Hopkins University researchers tried 5)______ the eternal nature/nurture debate. Julian Stanley and Camilla Benbow 6)______ 10,000 talented seventh and eighth graders between 1972 and 1979. Using the Scholastic Aptitude Test, in which math questions are meant to measure ability rather than knowledge, they discovered 7)______ sex differences. 8)______ the verbal abilities of the males and females 9)______ differed, twice as many boys as girls scored over 500 (on a scale of 200 to 800) on mathematical ability; at the 700 level, the ratio was 14 to 1. The conclusion: males have 10)______ superior mathematical reasoning ability.

  Benbow and Stanley’s findings, 11)______ were published in "Science", disturbed some men and 12)______ women. Now there is comfort for those people in a new study from the University of Chicago that suggests math 13)______ not, after all, a natural male domain. Prof. Zalman Usiskin studied 1,366 tenth graders. They were selected from geometry classes and tested on their ability to solve geometry proofs, a subject requiring 14)______ abstract reasoning and spatial ability. The conclusion 15)______ by Usiskin: there are no sex differences in math ability.

  1. A. at B. to  C. of  D. about

  2. A. in tackling B. tackling? C. to tackle D. about tackling

  3. A. might be B. have been C. must be D. had been

  4. A. smaller  B. less  C. fewer D. not more

  5. A. to settle  B. to set  C. settling  D. setting

  6. A. were tested  B. have tested C. were testing D. had tested

  7. A. distinct  B. instinct C. remote  D. vague

  8. A. Since  B. However C. As  D. While

  9. A. scarcely not B. virtually C. largely D. hardly

  10. A. superficially  B. universally C. inherently D. initially

  11. A. as  B. that  C. which  D. all

  12. A. few B. not a few C. not few D. quite few

  13. A. be  B. were C. was  D. is

  14. A. none of B. neither of  C. either D. both

  15. A. got B. gained C. reached D. accomplished

  答案:1. A 2. C 3. B 4. B 5. A

  6. D 7. A 8. D 9. D 10. C

  11. C 12. B 13. D 14. D 15. C

(责任编辑:何佩琦)

  我要报班 》》点击进入

官方微信:新东方四六级 (微信号:xdfcet46

英语四六级课程、听说读写译方法、最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

四六级真题及答案解析下载

手机号

猜你喜欢

  • 动态
  • 报考
  • 成绩
  • 辅导

          新东方英语四六级辅导专区

          班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

          焦点推荐

          精品直播

          版权及免责声明

          凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

          本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

          如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

          热搜关键词